Externt‎ > ‎

2014-06-19 Fler karriärtjänster och hopp om lektorstjänster i Haninge

Miljöpartiet de Gröna i Haninge är stolta över att vara med och höja lärarnas status.
Till augusti inför Utbildningsförvaltningen så många fler förstelärartjänster som skolverket tillåter. Vi kommer då att ha totalt 101 förstelärare i kommunen.
 
Nytt för i år är att dessa blir permanenta tjänster istället för tidsbegränsade förordnanden. Nytt är också att tjänsterna tillsätts helt av rektor vilket är naturligt eftersom alla andra lärare på skolan tillsätts av rektor.
 
Men inte nog med det. Utbildningsförvaltningen reserverar också pengar för upp till fem lektorstjänster. Miljöpartiet tror och hoppas att det redan finns lärare som är behöriga att söka och som möter våra krav för att få en lektorstjänst. Och de som behöver vidareutveckla sig för detta har nu ett ännu större skäl att göra det.
 
Detta är ett stort steg mot att höja lärarnas status i kommunen. Det behövs.
 
Trevlig sommar önskar Miljöpartiet genom Johan Svensk och Mehmet Coksürer
Comments