Externt‎ > ‎

Budgetdebatt i Kommunfullmäktige 2014-06-07

Nyss hemkommen efter en 8 timmars lång budgetdebatt så kan vi sammanfatta kommunfullmäktige enligt nedan.

Anna Ragnar, gruppledare, inledde med att trycka på de feministiska värdena och långsiktigt hållbara beslut.


Wille Olsson, kommunfullmäktigeledamot pratade om Kultur- och fritidsområdet och citerade Churchill "Om vi ska skära i kulturen för att öka försvaret, vad ska vi då försvara?"


Johan Svensk, Ordförande Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, gick metodiskt igenom förvaltningens pågående kvalitets- och arbetsmiljöarbeten. Johan gick senare under kvällen ut i en hård "nazist-attack" mot SD:s trygghets-mål. Lyssna här (3 minuter).

Mehmet Coksürer, kommunfullmäktigeledamot och nr 1 på listan i det kommande valet, argumenterade för att se över behovet av alla Haninges kunskapskontroller. Mehmet lovade sedan också att MP ska jobba för 100% ekologisk frukt i förskolorna.

Sahir Drammeh, kommunfullmäktigeledamot och ledamot i MR-beredningen, pratade om de sociala frågorna och tryckte på MPs kongressbeslut att kräva kollektivavtal i alla upphandlingar.

Margareta Ekström (bild saknas), kommunfullmäktigeledamot och ledamot i Äldrenämnden, pratade om de sociala frågorna (webbmaster var tyvärr inte närvarande då).

Tack alla uthålliga kollegor och en trevlig sommar önskar webbmaster/ordförande Johan Svensk. Vi ses i Almedalen.

Comments