Nyheter‎ > ‎

Uppskattat informationsmöte i Turkiska Kulturföreningen 11 januari 2013

Tre MPare var inbjudna till kulturafton på det turkiska centret (=moskén) på Vallavägen i centrala Handen


Med på mötet var Mehmet Kaplan, Riksdagsledamot och Miljöpartiets talesperson i Lika Rätt-frågor, Mehmet Coksürer, Haninge Kommunfullmäktige och Miljöpartiet Haninges ledamot i Grund- och förskolenämnden samt Wille Olsson, Haninge Kommunfullmäktige och f.d ordförande för JIM-kommittén. 

Här kommer en hälsning från Wille Olsson:

"Ordförande Ramazan Eken hälsade oss välkomna varefter Mehmet C hälsade från MP Haninge. Därefter fick jag 10 minuter på mig att påminna om de likheter i människo- och Skaparsyn som förenar Koranen och MP.

Jag nämnde att i en integration står bägge parter, majoritets- och minoritetssamhället, på samma bas, dvs marken. Ingen part har något företräde – jag påminde om det finska ordspråket “Maasta se pienikin ponnistaa” (=även den lille tar sats från marken) som jag nämnt ett par gånger i Haninge Kommunfullmäktige eftersom finska är “tillåtet” i vår kommun som är “Finskt Förvaltningsområde”. I en integrationsprocess är det viktigt att en turk stärker sin kulturella tillhörighet, vilket de ca 50 närvarande odlar under sina kulturaftnar.

Ordförandes hustru och den unga kvinnliga imamen Halime Özdemir var också närvarande och Mehmet C och jag har lovat närvara under den senares Korantimmar med barn och ungdomar.

Därefter presenterade Mehmet Kaplan arbetet i Sveriges riksdag med en fyllig powerpoint under ett par timmar."

(Ovanstående rapporterat av Wille Olsson)


Engagera dig
Bli medlem
Sprid budskapet